Olejek z kiełki pszenicy właściwości
Olej z kiełków pszenicy Alqvimia, zastosowania i właściwości
Pozyskiwany z kiełków pszenicy.
Olej ten jest otrzymywany z kiełków pszenicy. Bardzo bogaty w witaminę E, w rzeczywistości jest uważany za największe źródło naturalnej witaminy E (między 300- 450 mg/ 100 g. Zawiera także minerały, węglowodany i białka, łatwo przyswajalne. Zawiera niewielkie ilości kwasów tłuszczowych omega 3, omega-6. oktanol, kwas linolenowy, kwas oleinowy, kwas palmitynowy, prowitaminy, witaminę C i stearynę. Jego wyniki embrionalne i pochodzenie potwierdza wysokie zawartości substancji biologicznie czynnych.
Cechy
Naturalne źródło witaminy E.
Opóźnia objawy starzenia
Ułatwia zajście w ciążę pobudza płodność.
Zapobiega atakom serca i powstawania innych chorób układu krążenia.
Z uwagi na właściwości przeciwutleniające witaminy E chroni organizm przed
działaniem wolnych rodników, powodujących przedwczesne starzenie się.
Nawilża skórę, zwiększa jej elastyczność.
Zapobiega powstawaniu rozstępów.
Doskonały, przy problemach z zaparciem.
Odżywia i wzmacnia włosy jest doskonały w walce z łupieżem.
Spożywany czysty olej z kiełków pszenicy na czczo zlikwiduje zaparcia, suchość skóry
niedoborów witaminy E
W kosmetykach jest szeroko stosowany olej z kiełków pszenicy ponieważ głęboko nawilża skórę
i zapobiega powstawaniu zmarszczek, przy systematycznym stosowaniu.
Może być stosowany do usuwania makijażu.
Witamina E i nasze zdrowie
Witamina E jest niezbędna dla człowieka:, reguluje prawidłowe funkcjonowanie przysadki mózgowej, nerwów i serca. Jednym z jego najważniejszych funkcji jest regulowanie metabolizmu jako czynnika antyoksydacyjnego, zachowuje 50% tlenu metabolizowanego przez komórki i tkanki, co pomaga kontrolować zmęczenie serca. Jest także naturalnym środkiem rozszerzającym naczynia, ułatwia krążenie krwi przez żyły tętnice równocześnie je odżywiając i aktywując mięsień sercowy. Jest on niezbędny do normalnej pracy wątroby substancji tłuszczowych, przyśpiesza gojenie ran po oparzeniach.
Według czasopisma "Medycyna World News", biochemicy z Uniwersytetu w Berkeley, USA, mówią, że witamina E, działania na nie płodność, przedłuża życie komórek, zwiększając liczby ich podziałów i pobudza długowieczność organizmu, wynika to z doświadczenia na ludziach którzy, otrzymali pokarm bogatych w witaminy E
Naukowcy stwierdzili, że komórki Berkeley zwiększają liczbę partycji do około 120 i więcej co oznacza przedłużenie życia.
Mając to na uwadze, zaleca się spożywać(*) codziennie łyżeczkę olej z kiełków pszenicy, który
dostarcza dzienną dawkę witaminy E
Jak stosować w kosmetyce olejek z kiełków pszenicy.
Na czystą twarz po demakijaży (mleczko do demakijażu mleczkiem Ylang Ylang) zawsze na
wilgotną skórę po zastosowaniu Toniku z Róży Bułgarskiej.
Nałożyć niewielką ilość olejku na dłonie i delikatnie wmasować w twarzy, szyję i dekolt
do całkowitego wchłonięcia się olejku z kiełków pszenicy
Do kąpieli dodaj niewielką ilość olejku z kiełków pszenicy ciało otrzyma efekt jedwabistej skóry,
głęboko nawilżonej i odżywionej.
Olejek z kiełków pszenicy Alqvimia http://www.sklep.alqvimia.pl/p74-olej-kielkow-pszenicy.html stosuj na noc na dzień używaj kremu odmładzającego z serii
Absolute Beauty lub Eternal Youth
Kosmetyki powiązane:
Mleczko do demakijażu Ylang Ylang
Tonik z Róża Bułgarska
Peeling Naturally Pure Scrub
Alqvimia to gwarancja 100% kosmetyków naturalnych nie rozcieńczonych
(*) tylko olej dopuszczony do spożycia
http://vivirsalud.imujer.com/2007/07/02/germen-de-trigo-un-buen-cosmetico-para-la-piel